רוב הילדים כבר שמעו על השבר הסורי-אפריקני, העובר לאורכה של ארץ ישראל. אם טרם יצא לכם לראות פעילות געשית מקרוב, אתם מוזמנים להגיע לפארק וולקני אביטל, הנמצא בסמיכות לעין זיוון. האתר, אשר שופץ על-ידי המועצה האזורית גולן, הקרן לשיקום מחצבות ומשרד התיירות, פתוח למבקרים.
במקום תוכלו להשתתף בין היתר בסיור חוויתי במרכז המבקרים, לצפות בחיזיון אור-קולי בחשכה, להעשיר את הידע באמצעות השילוט המסביר על התופעות הגעשיות. אפשר לשלב הדרכה מקצועית בקבוצות.
הביקור בפארק הגעשי אביטל כולל פעילויות לימודיות ומהנות לכל המשפחה. המבקרים יוצאים למסע קסום בזמן – ובו הם פוסעים במסלול בשולי המחצבה, המציג כעשרה דגמים שונים של הרי געש, הממחישים את ההסברים התאורטיים על אודות הפעילות הגעשית.
"טוב מראה עיניים"
בביקורכם הלילי בפארק הוולקני אביטל תוכלו להיווכח במו עיניכם בתהליך תזוזת שכבות הקרקע, הקרויה בעגה המקצועית "תזוזת הלוחות הטקטוניים". עוד תוכלו ללמוד את השפה ה"געשית" –
טיפה געשית – סלע העשוי מלבה ובעל צורת טיפה, שנוצר כתוצאה מפעילות געשית. הלבה פורצת מבטן האדמה אל מעל פני השטח, פוגעת בקרקע ומתפוצצת לטיפות;
טיפה געשית מפותלת – סוג של טיפה געשית, נדירה יותר, בעלת מראה אופייני פחות. רוב הטיפות הגעשיות הן בעלות צורת של טיפת גשם.
פצצה געשית – טיפה געשית שגודלה עולה על קוטר של 64 סנטימטרים;
גלעין כדור הארץ – מרכז כדור הארץ, הנמצא כ-2900 קילומטרים מפני האדמה. החומרים המרכיבים את מרכז כדור הארץ הם ברזל במצב צבירה נוזלי למחצה ומיונן.
בפארק הוולקני אביטל יש שני מסלולי הליכה: הקצר והארוך.
המסלול הקצר כולל סיור בסביבת דגמי הרי הגעש וקבלת הסברים על היווצרות כל אחד מהם. עוד בסיור זה – צפייה בהדגמות מרתקות, כפצצות וולקניות, בזלת הכיסוי הראשונית ועוד. המבקרים מוזמנים לחקור את החומרים שמהם עשויים סלעי הבזלת והתוצרים הוולקניים הנוספים.
העוברים במסלול זה יבקרו בנקודת המגנטיזם, המשבשת את תנועת המצפן, כך שהמחט שבו אינה פונה לכיוון צפון.
בסיום הסיור יעמדו המטיילים בנקודת תצפית נפלאה, המשקיפה על הרי הגעש הכבויים בסוריה.