הו, הפוייקה, הפוייקה. הכלי המושלם לארוחה משובחת כשיוצאים לטייל בטבע. נכון, אין צורך להתפתות ולעצור במסעדה אם אפשר ליצור חוויה קולינרית ממש בנקודה בה אתם נמצאים.
הנה מספר טיפים איך להתארגן כמו שצריך לבישול בשטח, ליהנות מזה ולצאת שבעים ומרוצים, כמעט כמו בבית.
כמה מלים על האביזרים:
- כירת שדה ניידת היא אחד האביזרים החשובים ביותר, אם לא החשוב מבניהם, כשמדובר על הכנת ארוחות ושתיה חמה בטבע.
- כלי מטבח השדה החשובים הם כמובן סכו"ם, קרש חיתוך, סכין מטבח, מגבת מטבח לנוחיות, סירים מוצלחים כמו פוייקה, כלי הגשה נוחים ומלקחיים או מרית למקרה שהבערתם מדורה. גאדג'טים מדליקים וכלים מיוחדים בעלי ייעוד ספציפי לבישול בטבע תוכלו כמובן למצוא בחנויות למטיילים.
הוסיפו לרשימה גם עשבי תיבול יבשים לשדרוג הארוחה.
- נייר כסף לצלייה במדורה – תוכלו לחלק את הבישול על הגז ובמדורה.
אם אתם עובדים עם פוייקה, שימו לב ששני הדברים החשובים ביותר לעשייה מושלמת הם: גחלים טובים וסבלנות שמשתלמת!
- גפרורים ונוזל הצתה – גם הם חלק מהעניין.
- סבון לשטיפת כלים בהחלט יקל עליכם את הניקיון והסדר שבא אחרי.
- פנס ראש – מומלץ מאד, בעיקר משום שאינכם יודעים תמיד מתי ובאילו תנאים תרצו לעסוק בבישול.
כל הדברים הללו קלים ונוחים לאחסון ויעשו את הזיכרון והחוויה לטובים יותר. קחו עמכם מתכונים שאספתם מראש והקפידו על התכנון והארגון של הציוד המתאים ושל כל מה שאתם צריכים מראש על מנת שלא יחסר לכם דבר כשאתם בשטח עצמו.
תכנון טוב יסייע לכם לבשל ארוחה הגונה בזמן קצר יחסית וללא ספק יהפוך את המעשה לחלק בלתי נשכח מהזיכרון הכיפי של הטיול.