בעין זיוון היפה, שהרים סביב לה, וחרמון אחד גדול צופה תמיד מעבר לכתפה. שבחורף שלג מכסה אותה לעיתים, ובאביב פריחתה מדהימה ביופייה, עם עצי דובדבן שפריחתם מהפנטת. בקיץ – הירוק של עין זיוון מרגיע מול העוצמה של הצהוב של רמת הגולן מסביב, ובסתיו – צבעים רבים צובעים אותה. בעין זיוון הזו, היפה – שוכן לו גם כרם. כרם משובח, שגפניו יפים וטעימים, ומשמשים בעיקר לייצור יין, שטעמו גן עדן.
גפני עין זיוון – "טרואר" משובח
כרם עין זיוון שוכן בצלע המזרחית של הר אביטל, שהוא הר געש כבוי, וחלקו האחר של הכרם שוכן בעמק קוניטרה. הקרקע בשטחים אלה היא אדמה געשית על בסיס טוף, כלומר אפר וולקני. זוהי אדמה מנוקזת היטב, הנמצאת בגובה של כ-950 מטר מעל פני האדמה. כמות המשקעים באזור היא גדולה, כ-900 מ"מ בשנה, והאקלים משתנה מחורף קר, ולעיתים מושלג, ועד לקיץ יבש, אך לא חם במיוחד, שלילותיו קרים כמעט תמיד.
נראה שהשילוב הזה של: אדמה, גובה ואקלים – הוא שילוב מנצח לגידול גפנים קלאסיים ואיכותיים ליין. השילוב הזה הוא בעצם, בלשון ייננים – הטרואר של הכרם.
יקב רמת הגולן
הגפנים הנבצרים בכרם עין זיוון, כמו גם בכרמים נוספים רבים של רמת גולן, השופעת ענבים משובחים – מובאים אחר כבוד אל יקב רמת הגולן לתהליך ייצור היין. לעיתים, מבוקבקים היינות מכרם יחיד, ולעיתים, נעשית תערובת כדי ליצור את היינות המשובחים של יקב רמת הגולן; וזאת רק אחרי לימוד מעמיק של הייננים של היקב את התנאים המיוחדים של אותה העונה, ושכלול התנאים כולם – כדי לייצר משהו איכותי באמת.
סיור בין אדמות הכרם, או אפילו מבט אל הגפנים ממרחק – משרה תמיד שלווה עמוקה. הנה צירוף נדיר של איכות טבעית שיצרה אמא אדמה, עם חוכמה אדירה של בני אדם – כדי ליצור משהו חדש… יין. כי יין ישמח לבב אנוש, והשמחה רבה.