יצאתם לטייל, היה לכם יום נפלא מלא בחוויות, תמונות ואירועים, אולם עכשיו אתם רעבים. לפניכם 3 המלצות למסעדות איכותיות ומשובחות ברמת הגולן:
1) מסעדת "יקב עין נשוט", קדמת צבי: המסעדה בנויה מאבן בזלת ועץ – יצירת אומנות ארכיטקטונית אדירה שבתוכה נטועים שלושה עצים ענקיים, מהחלונות הגדולים נשקפת הגינה המדהימה. בחורף מוסקת המסעדה עם אח מבוער המוסיף רבות לאווירה.
המסעדה נמצאת בחווה התיירותית "בל עפרי" שהיא חווה משפחתית בה לוקחים חלק כל בני המשפחה הגרים בבית והמתארחים בו. כל המוצרים המוצעים לאורחים הם פרי עמל החווה ובני המשפחה הם אף אלה המשרתים את האורחים המבקרים. המבקרים בדרך כלל נוטים לשוחח עם בני החווה, לשאול שאלות על אודות צורת חייהם ואופן הכנת המוצרים, והם נענים בחיוב לכל פניה.
הטעמים הגסטרונומים המועדפים במקום הם הטעמים הביתיים, מעשה יד, המשדרים כשרון אישי, לצד שיתוף פעולה משפחתי, יצירתיות בתחומים שונים היוצרים חמימות וקרבה.
במקום ישנו יקב. היין בעל ארומה בלתי נשכחת, עשיר בצבעו האדם העז, בעל גוף מלא וסיומת ארוכה בשילוב ניחוח התאנה, וממשיך להתיישן במרתף המשפחתי שבעבר היה בונקר של הצבא הסורי.
2) "ניסן", מג'דל שמס: ביציאה מהכפר שלמרגלות החרמון ממוקמת מסעדת ניסן, היא המסעדה הגבוהה ביותר בארץ. כשתכנסו לניסן תתרשמו מהעיצוב המרהיב, וגם הנוף המדהים של החרמון ורמת הגולן הנשקף מהחלונות.
בתפריט העשיר תמצאו מגוון מנות המתאימות לכל חיך ולכל כיס – ארוחות בוקר מפנקות, חומוס אסלי מהגולן, וגם את המיטב של המטבח האיטלקי כמו פיצות מעולות, פסטות משובחות ואף מוקפצים תאילנדים.
"ניסן" היא מסעדה מודרנית בעלת עיצוב הייטקי המציעה שלל מנות כמו סלט דגים, פסטה נפוליטנה, סטייק אנטרקוט ועוד המון מנות אחרות.
3) "מיט שוס", קצרין: מרחבי הגולן הם הדבר הכי קרוב למערב הפרוע שיש כאן, לפחות מבחינת עדרי הבקר והבוקרים שמסתובבים שם. אחד שלמד את נושא הבקר והבשר הוא חגי שלום, הבעלים של “מיט שוס”, אטליז, מעדנייה, קייטרינג ועכשיו גם מסעדה המתמחה בבשרים.
ארוחה במקום נפתחת בלחם עם ממרחים וסלטים דוגמת חצילים קלויים, ממרח פטרוזיליה וצימוקי זיתים. לאחר הפתיחה אפשר להזמין אנטרקוט טוב, סינטה מהגריל, טלה, עגל חלב, צ'וריסוס וקציצות קבב מתוצרת המפעל הקטן של המקום.